agend LOCO-MOTION | Medische Links
 
LOCO-MOTION | Welkom

LOCO-MOTION
Nobelstraat 5
3128 Baal

016/53 75 51
016/53 16 18
03/320 59 07

www.loco-motion.be
info@loco-motion.be
 
Dr. B. VANERMEN
  Orthopedische Heelkunde
Sport Traumatologie
Evaluatie Menselijke Schade
Maak een afspraak
 
  Ligging & Routeplan Route Map Foto's Loco-Motion Foto's Nederlands English English  
< Preview & korte beschrijving van interessante medische links > < Overzicht >

 

 

Op deze website treft u een overzicht aan van de meest courante sportblessures. Bij iedere blessure krijgt u een opsomming van mogelijke oorzaken, symptomen en medische/kinesitherapeutische behandelingen. Deze informatie is gericht op sportlui, trainers, coaches en sportverzorgers. Vooral de eerste hulp bij sportongevallen kan van pas komen.
  Dit is een Belgische startpagina met duizenden medische links. Van medische zoekmachines tot EHBO-tips, op deze pagina vind je informatie over nagenoeg alles wat een mens aan kleine of grotere kwalen kan ondervinden. Bovendien is er een sectie gewijd aan de alternatieve geneeskunde. Die links voeren je naar sites over onder andere acupunctuur.
  Deze site is qua opmaak identiek aan de bovenstaande, maar spitst zich toe op kinesitherapie. Je kunt er terecht voor allerhande informatie over mogelijke letsels. Wie een carrière in de kinesitherapie ziet zitten, moet deze site zeker bezoeken. Handige links leiden naar de homepages van scholen in België en Nederland.
  Dr. B. Vanermen is ook werkzaam in Antwerpen bij het Orthopedisch Centrum SPM, een gespecialiseerde dienst voor de behandeling van beender- en gewrichtsaandoeningen. De stafleden (waaronder Dr. B. Vanermen) staan samen met een team artsen en verpleegkundigen in voor uw behandeling. Surf naar deze site voor meer praktische info.
  De officiële site van Belgische orthopedische verenigingen zoals SORBCOT, BVOT,... Deze vrij sobere, maar functionele site is vooral handig voor mensen die in de sector werkzaam zijn. De site houdt je onder andere op de hoogte van prijzen of fellowships die uitgedeeld worden voor uitmuntende wetenschappelijke verhandelingen.
SportKine.Net
Medisch.Start.Be
Kinesitherapie.Start.Be
SPM Orthopedie
Belgian Orthoweb
Wheeless' Textbook of Orthopaedics
WorldOrtho - The Ultimate Orthopaedic and Sports Medicine Website
Clinical Case Presentations (DuPont Institute)
Carleton University Sports Medicine Clinic
American Academy of Orthopaedic Surgeons (AAOS)
Medscape Orthopaedics
Orthopaedic Web Links